Adja meg tartózkodási helyét a távolságok megjelenítéséhez:    

Szobaárak

Régió:

FOGLALÁS

Foglalás kezdete:

Foglalás vége:

Felnőtt(ek):

Gyermek(ek):

Név:

Email:
Foglalásról visszaigazoló levelet ide fogjuk küldeni.
Ország:

Ir.szám, település:

Utca, házszám:

Telefonszám:
Bármilyen probléma esetén ezen a számon keresünk (példa: +36701234567)

Fizetőeszköz:

Megjegyzés:

Foglalás elküldése!

Munkácsy Mosonmagyaróvárott

Információ

Weboldal: Link megnyitása

E-mail: hansagi@hansagimuzeum.hu

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 19.

Helyszín: Hansági Múzeum (Cselley-ház)

Telefonszám:   +3696212094

Részletes leírás

Munkácsy Mosonmagyaróvárott – Az évtized kiállítása a Cselley-házban

A legnagyobb magyar festő remekművei érkeznek a Cselley-ház megújult kiállítótereibe. December 14-től látogatható a Munkácsy-kiállítás

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum 2019. december 14. és 2020. március 8. között a Cselley-ház kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. Pákh Imre New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A folyamatosan gyarapodó kollekció 2005 óta több mint 40 kiállításon mutatkozott be különböző összeállításban a Pákh Imre által életre hívott Munkácsy Alapítványnak köszönhetően. A Mosonmagyaróvárra érkező anyag Munkácsy több, mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki.
A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban. A bemutatásra kerülő alkotások ezen túl műfaji változatosságukkal is reprezentálják Munkácsy festői világának sokszínűségét. Az anyagban olyan emblematikus művek is helyet kaptak, mint az Ásító inas egészalakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata.

A kiállítás a köztudatban a legnagyobb magyar festőként élő Munkácsy Mihály páratlanul gazdag életműve előtt tiszteleg, megismételhetetlen élményt adva mindazoknak, akik ellátogatnak a Cselley-ház kiállítására.
A jegyárakról és a kiállításhoz kapcsolódó programokról a múzeum honlapján www.hansagimuzeum.hu facebook oldalán facebook.com/muzeum.hansagi és instagramon tájékozódhat.

Jegyár: Teljes árú belépő: 2.000,- Ft /fő
50%-os kedvezményes belépő: 1.000,- Ft /fő

Értékelések

Még nincs egyetlen értékelés sem.

Értékelés írása

Értékelés írásához be kell jelentkezni!